6 відгуків
+380 (50) 387-68-75
+380 (63) 775-20-00
Бондарний Ряд

Підготовка бондарних виробів до використання

Підготовка бондарних виробів до використання
На перший погляд бочка або діжка, здаються дуже простими ємностями для зберігання напоїв або солінь. Багато хто думають, що досить просто налити в бочку напій або насипати в діжку овочі і через якийсь час всередині вийде що-те «чудесне». Насправді ж, перед використанням за призначенням – бондарную посуд потрібно обробити особливим чином. Перед першим використанням бондарного вироби за призначенням, необхідно виконати наступні дії: Вимочування Перед тим як використовувати бочку чи діжку її треба вимочити, щоб закрилися щілини, і вийшов надлишок дубильних речовин. Інакше вміст тари перетвориться на чорну рідину (масу) з гірким смаком. Виною цього є велика кількість дубильних речовин, що містяться в дубі. Плюс до всього в процесі вимочування деревина розбухає, всі прогалини закриваються, і бондарна посуд стає герметичною. Наповнюємо виріб водою кімнатної температури на повний обсяг. Закриваємо пробку або кришку. Можливо, ємність почне підтікати, тому краще це робити у ванній кімнаті, або взагалі у дворі, якщо така можливість є. З часом дуб набухне і щілини закриються. Воду зливаємо по мірі її фарбування, як вона почорніє, приблизно кожні 1-3 дні. І так мінімум 3-5 разів, поки вода не перестане забарвлюватися. Тобто на замочування у нас піде близько 2 тижнів, а можливо і більше. Якщо ємність продовжує підтікати, то з неї потрібно злити воду, просушити, а обручі підтягнути до місця розширення. Після цього знову залити водою. Після цього виріб герметично і не фарбує чорним воду. Далі слідує процес пропарювання. Пропарювання Ця процедура забезпечить загибель небажаних мікробів, які можуть оселитися в бондарних посуді, і згодом зіпсувати наш продукт. Після пропарювання, також зникнуть сторонні запахи, і наш продукт залишить тільки свою смакову сутність, скрашенную особливим ароматом, створюваним процесами при витримки в дубовій тарі. Щоб пропарити бочку чи діжку треба залити її дуже гарячою водою (90°С) приблизно на 1/4 об'єму, при цьому пробку або кришку можна не закривати. Через 90 хвилин вже можна злити воду. Цього часу буде цілком достатньо, щоб вбити мікроби і позбутися від стороннього запаху. Після цих процедур Ваша бондарна посуд готова до використання. Тепер Ви можете отримувати чудові напої смачні та екологічно чисті продукти. Ними завжди можна здивувати навіть найвибагливіших поціновувачів. !!!Звертаємо вашу увагу!!! Фахівці нашої компанії можуть зробити за Вас ці виснажливі процедури, так що Ви отримаєте бондарное виріб відразу готове до використання за призначенням!
Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner